Samen op Weg School

Nieuwbouw basisschool Samen op Weg Alphen aan den Rijn

De Samen op Weg School

Het betreft de nieuwbouw van een basisschool met gymzaal en kinderdagverblijf. Dit pand bestaat uit 2 bouwlagen. De Samen op Weg school heeft zes klaslokalen, maar door de school slim in te delen door middel van flexibele wanden zijn er zeven groepsruimtes gecreëerd.

Contractvorm
Bouwteam
Schaalgrootte
2.080m²
Opdrachtgever
Espirit projectontwikkeling
Segment
Scholenbouw

Naast de zes lokalen zijn er twee unitruimtes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Het speellokaal voor de kleuters is tevens de aula. In het schoolgebouw is ook een mooi gymnastieklokaal gemaakt. De VVE (Vroeg en Voorschoolse Educatie) de Springplank van Stichting Kinderopvang Alphen heeft zijn eigen ruimtes in het gebouw.

"R.A. van Leeuwen heeft het werk op vakkundige wijze uitgevoerd"

A. Bakker - Scope scholengroep

De buitengevel bestaat uit 2 kleuren metselwerk en mede door de “uitstekende” stenen in diverse geveldelen zorgt dit voor een levendige uitstraling van de school. Binnenin de school is het goed leren en werken, deze school voldoet aan de eisen van Frisse Scholen klasse B. Het schoolgebouw heeft een innovatief installatie-concept met warmteterugwinning en mechanische ventilatie met CO2 meting. Deze installatie zorgt dus voor een laag en beheersbaar CO2 gehalte en een goed beheersbare binnentemperatuur zowel in zomer als in de winter.

Samen met het lage geluidsniveau in les- en studieruimten ten aanzien van omgevingslawaai maakt dat deze school voldoet aan een perfect binnenmilieu.

Als hoofdaannemer hebben wij het bouwkundige deel uitgevoerd, terwijl ook de technische installaties (W&E) in ons pakket waren opgenomen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag