Northgo College

Nieuwbouw en uitbreiding Northgo College Noordwijk

Northgo College

Dit project betreft een deel nieuwbouw en de renovatie van een schoolgebouw. De nieuwbouw omvat de aanbouw van een nieuwe vleugel bestaande uit 3 bouwlagen.  Het omvat 30 stuks leslokalen, 12 werkruimtes en 2 auditoria. De onderwijskundige inrichting van het Northgo College kon door de bouw en renovatie worden vernieuwd.

Contractvorm
Aangenomen werk
Schaalgrootte
3.542 m² nieuwbouw - 6.458 m² renovatie
Opdrachtgever
Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Northgo
Segment
Scholenbouw

Naast de algemene ruimtes is de school onderverdeeld in drie domeinen: Mens en Cultuur, Mens en Maatschappij, Mens en Natuur. Alle schoolvakken bevinden zich in één van deze domeinen. Elk domein beschikt nu over eigen klaslokalen, praktijklokalen, sciencelabs en aparte leerlingwerk- en docentenwerk-ruimtes. En dan zijn er in de nieuwe vleugel nog twee auditoria, die naast de bestaande aula gebruikt kunnen worden voor workshops, voorstellingen en presentaties.

Leerlingen Werkruimten; met de renovatie van het gebouw zijn tussen de lokalen in aparte werkruimten voor de leerlingen gecreëerd. Nu kunnen leerlingen in kleinere groepen rustig werken aan opdrachten. Transparant onderwijs: de gangwand is van glas en de docent houdt toezicht door de ramen vanuit het klaslokaal. In de meeste werkruimten staan computers, met aansluiting op onder andere Kennisnet en internet. Binnen de school is er een draadloos netwerk, zodat in alle ruimten ook met laptops van deze faciliteiten gebruik wordt gemaakt. Gelijktijdig met de renovaties zijn bestaande lokalen nu voorzien van technische installaties die voldoen aan de eisen van deze tijd.

Er is een nieuwe entree gemaakt voor  leerlingen, zij komen via een aparte fietsbrug het schoolplein op,  en gaan het gebouw binnen aan de kant waar zich de lockers en de garderobe bevinden. Daarnaast is een aparte ingang voor de overige bezoekers. Zij benaderen de school via een nieuw gebouwde autobrug.

Het is een kleurrijke school geworden, zonder dat het een kleurenpallet is.  De kozijnen van auditoria hebben een fraaie vormgeving. Hierdoor ontstaat er aan de buitenzijde een verrassende gevel. Het hele gebouw is geventileerd en CO2-gestuurd en voldoet aan de modernste veiligheidsnormen. Deze school was de eerste Frisse School in Nederland met een dergelijke omvang.

Onze opdracht die uit een aanbesteding is verworven, betreft het bouwkundige deel,  en de coördinatie van de technische installaties. Voorwaarde bij uitvoering van de renovatiewerkzaamheden was, dat het lesprogramma ongehinderd moest voortgaan. Daarom was een nauwe samenwerking met de school noodzakelijk voor een goede planning. Deze planning was uitvoeringstechnisch niet altijd de meest eenvoudige, wat aan werkvoorbereiding en goede coördinatie een uitdaging voor ons personeel was.

Omdat de bouwlocatie geheel omgeven was door woningen en/of wegen, was de bouw logistiek  zeer complex. Er was nagenoeg geen opslag ruimte waardoor just-in-time delivery, snelle verwerking van materialen en begeleid transport naar de bouwplaats noodzakelijk was. Door goede en constructieve samenwerking met alle betrokkenen zijn wij erin geslaagd om het project geheel volgens planning en tot volle tevredenheid uit te voeren.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag