Werken en Leren | van Timmerman naar Werkvoorbereider

In gesprek met Rein bij R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf BV

๐—ž๐˜‚๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฅ.๐—”. ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป ๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—•๐—ฉ (๐—ต๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป) ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ผ๐—ป๐˜€ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป?

In september 2019 ben ik gestart met een MBO opleiding Bouwkunde. Tijdens mijn praktijklessen van 2 x 2 uur per week raakte ik zo enthousiast over het werken in de bouw dat ik direct online op zoek ben gegaan naar een vacature bij een bouwbedrijf. Zo kwam ik in februari 2020 bij R.A. van Leeuwen op gesprek en de maandag na mijn gesprek stond ik al op de bouwplaats!

๐Š๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐จ๐ง๐ฌ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ฃ๐ž ๐จ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ข๐๐ข๐ง๐  ๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ฃ๐ž ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ซ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ค๐จ๐จ๐ฌ?
Ik besloot de opleiding Bouwmanagement aan de Hogeschool Utrecht te gaan volgen omdat ik ambitie had om verder te groeien in mijn carriรจre in de bouw. Het leek me verstandig om een passende opleiding te volgen die aansluit bij mijn carriรจre doelen. Tijdens een functioneringsgesprek gaf ik aan dat ik graag wilde ontwikkelen in mijn rol, en dat werd positief ontvangen. Ik koos zelf voor deze opleiding en moest een 21+ toets doen om toegelaten te worden. Ik ben momenteel jaar 1 van deze opleiding aan het afronden.

๐‡๐จ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ญ ๐ฃ๐ž ๐๐š๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ฌ๐ž ๐ซ๐จ๐ฎ๐ญ๐ข๐ง๐ž ๐ง๐ฎ ๐ฏ๐š๐ง ๐ญ๐จ๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฆ๐ฆ๐ž๐ซ๐ฆ๐š๐ง ๐ฐ๐š๐ฌ?
Mijn dagelijkse routine is nu anders doordat ik later opsta, dichter bij huis werk, kortere dagen maak, minder fysiek werk verricht en geen last meer heb van weersinvloeden. Natuurlijk mis ik wel het buiten werken in de zon en het bruine kleurtje wat je erbij opdoet ๐Ÿ˜‰

๐–๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ฏ๐š๐š๐ซ๐๐ข๐ ๐ก๐ž๐๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ค๐ž๐ง๐ง๐ข๐ฌ ๐ก๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž๐ ๐ž๐ง๐จ๐ฆ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ž๐ซ๐ฏ๐š๐ซ๐ข๐ง๐  ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ญ๐ข๐ฆ๐ฆ๐ž๐ซ๐ฆ๐š๐ง ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ซ๐จ๐ฅ ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐›๐ž๐ซ๐ž๐ข๐๐ž๐ซ?
Na vier jaar als timmerman te hebben gewerkt, breng ik veel technische kennis mee naar mijn nieuwe rol. Ik begrijp goed hoe processen op de bouwplaats verlopen en hoe problemen buiten worden aangepakt. Materiaalkennis en het kunnen inschatten van de duur van bepaalde werkzaamheden zijn ook waardevolle vaardigheden die me zeker helpen om vanuit kantoor effectief in te spelen op situaties.

๐–๐š๐ญ ๐ญ๐ซ๐ž๐ค๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ก๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐š๐š๐ง ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ซ๐จ๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐›๐ž๐ซ๐ž๐ข๐๐ž๐ซ?
Het contrast tussen buiten en binnen spreekt me erg aan. Het bezoeken van bouwlocaties, bijwonen van vergaderingen en regelen van allerlei zaken vind ik boeiend. Ook het continu leren en uitdagingen aangaan spreekt me aan.

๐‡๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐š๐๐ฏ๐ข๐ž๐ฌ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐๐ข๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐›๐š๐ซ๐ž ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐š๐ฉ ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐๐ž ๐›๐จ๐ฎ๐ฐ๐ข๐ง๐๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ข๐ž?
Volg je gevoel en ga ervoor, als je de ambitie hebt om meer te doen, moet je dat zeker najagen.

Dank je wel, Rein, voor het delen van je ervaringen en inzichten!

๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐จ๐ฉ ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐›๐š๐š๐ง ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐ข๐ง ๐ฃ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฃ๐ž๐œ๐ญ๐ž๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ, ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐จ๐จ๐ค ๐š๐š๐ง ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ญ๐จ๐ž๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ?
Bij R.A. van Leeuwen geloven we in de kracht van samenwerking, innovatie en groei. We bieden meer dan alleen een baan; we bieden een kans om te bouwen aan een bloeiende carriรจre! Check de link voor onze vacatures: href=”https://www.ravanleeuwen.nl/over-ons/vacatures/

๐‘จ๐’„๐’’๐’–๐’Š๐’”๐’Š๐’•๐’Š๐’† ๐’๐’‚๐’‚๐’“ ๐’‚๐’‚๐’๐’๐’†๐’Š๐’…๐’Š๐’๐’ˆ ๐’—๐’‚๐’ ๐’…๐’†๐’›๐’† ๐’—๐’‚๐’„๐’‚๐’•๐’–๐’“๐’† ๐’˜๐’๐’“๐’…๐’• ๐’๐’Š๐’†๐’• ๐’๐’‘ ๐’‘๐’“๐’Š๐’‹๐’” ๐’ˆ๐’†๐’”๐’•๐’†๐’๐’….