Werken en leren in de bouw

WERKEN & LEREN IN DE BOUW – Hoe werkt dat voor jou?

Deze keer stellen we je graag voor aan Dano Smit (20 jaar). Hij is inmiddels al 2 jaar bij ons in dienst als leerling Timmerman en volgt zijn opleiding bij het MBO Rijnland. Door zijn interesse in de bouw volgde hij eerst een opleiding als werkvoorbereider maar, tijdens zijn stage werd duidelijk dat werken op kantoor niet voor hem was weggelegd.

“Natuurlijk is het weer niet altijd even goed of is het wel zwaar werk maar, dat hoort er bij”

Dano werkt 4 dagen bij ons op locatie en gaat 1 dag in de week naar school. Op dit moment werkt hij aan een nieuwbouw project van 7 woningen aan de Gouwsluisseweg in Alphen aan den Rijn. Dano wordt ondersteund door onze leermeester Eric-Paul die hem de extra kneepjes van het vak leert.

“Het werken in de bouw is leuk omdat je elke dag weer andere dingen doet en het nooit hetzelfde is. Je maakt mensen blij met wat je doet en bij het opleveren van een project kun je trots zijn op wat je gemaakt hebt.”

Voor de komende 5 jaar richt Dano zich op het afronden van zijn huidige opleiding en wil hij graag verder met de opleiding Voorman/Timmerman 1 om uiteindelijk door te kunnen groeien naar de functie van uitvoerder. Als tip geeft hij mee:

“Doe vooral wat je leuk vind en zorg dat je het naar je zin hebt op je werk. En al zou je willen werken in de bouw je kunt altijd kijken of het wat voor je is.”

Heb je ook interesse in werken in de bouw?  Check regelmatig onze vacatures via: www.ravanleeuwen.nl/vacatures

 

Gerelateerd nieuws