.

Welkomswoord

In opdracht van de Gemeente Gouda gaan wij de verbouwing en renovatie uitvoeren om het gebouw van de Chocoladefabriek toekomstbestendig te maken. De verbouwing en renovatie bestaat uit een aantal ingrijpende werkzaamheden op de tweede en derde verdieping van de Chocoladefabriek. Om u inzicht te geven in welke werkzaamheden wij zullen gaan uitvoeren hebben wij deze informatie website gemaakt. Op deze website vind u informatie over de uit te voeren werkzaamheden, de bijbehorende planning en de mogelijke momenten in deze planning dat de omgeving hinder kan ervaren van bouwverkeer. Daarnaast biedt deze website u de mogelijkheid om vragen te stellen met betrekking tot dit project, wij zullen uw vraag vervolgens zo spoedig mogelijk behandelen.

Contractvorm
Aangenomen werk
Schaalgrootte
N.B.
Opdrachtgever
Gemeente Gouda
Segment
Utiliteitsbouw

Omschrijving werkzaamheden
De bouwkundige aanpassingen aan de Chocoladefabriek bestaan uit het verwijderen van de derde verdieping. De staat van deze verdieping is in de afgelopen jaren hard achteruit gegaan en hierdoor onbruikbaar voor een nieuwe invulling. Met het verwijderen van de derde verdieping gaat het gebouw weer terug naar de oorspronkelijk vorm van het gebouw zoals het in 1970 in gebruik is genomen.

Door het verwijderen van de derde verdieping zal ook de tweede verdieping ook ingrijpend aangepakt worden. Werkzaamheden die op de tweede verdieping uitgevoerd zullen gaan worden zijn: het aanbrengen van een nieuw dak met een lichtstraat en voorzien van zonnepanelen, de kozijnen vervangen, de indeling wordt volledig vernieuwd waarbij er verschillende ruimten worden gecreëerd die door de huurders gebruikt kunnen. Aansluitend wordt de eerste verdieping verbonden met de tweede verdieping doormiddel van een centraal open trappenhuis.

Door het aanpassen van het gebruik van de tweede verdieping zullen er ook aanpassingen worden gedaan aan de bestaande installaties. De installaties van de Chocoladefabriek zullen worden gemoderniseerd ten tijde van de verbouwing.

Al deze werkzaamheden zullen er voor zorgen dat de Chocoladefabriek zoals die momenteel in gebruik is zal worden uitgebreid met een tweede verdieping.

Parkeren
Parkeren achter de woningen Dijkstraat 101 t/m 119 e.v. is tijdens de bouw niet mogelijk in verband met de kraanopstelling daar wanneer dat nodig is. Voor het parkeren achter Klein Amerika 15 t/m 18 komt er een ontsluiting naast nummer 15 als inrit en uitrit. De route voor de fietsers tijdens de bouw is langs de Karnemelksloot en voor de voetgangers langs de Kolfwetering 123 t/m 143, zie ook de situatie op deze website.

Werkzaamheden

De komende periode wordt er langer gewerkt. De werkzaamheden zullen op werkdagen rond 18.00 gestaakt worden. Tevens wordt er op zaterdag 16 oktober gewerkt.

Hinder ten gevolge van transport

In de volgende periode kan er hinder ontstaan door een kraan en/of transport voor de aanvoer van materialen: vrijdag 8 oktober t/m zaterdag 16 oktober.

Vanaf maandag 23 augustus tot een nader te bepalen datum

De Kolfwetering en de parkeerplaats achter de Dijkstraat 101 t/m 119 moet vrij zijn van personenauto’s en wordt afgesloten voor al het verkeer.

Informatie en vragen
Indien u specifieke vragen heeft kunt u deze stellen via renovatiechocoladefabriek@ravanleeuwen.nl.
Wij zullen deze dan zo spoedig als mogelijk beantwoorden.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag