Archeon

Romeins Museum en PAC Archeon Alphen aan den Rijn

Archeon

Op het terrein van Archeon in Alphen aan den Rijn is door ons een Archeologiehuis gebouwd. In het Archeon kunnen bezoekers de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen beleven.

Contractvorm
Bouwteam
Schaalgrootte
N.B.
Opdrachtgever
Archeon B.V.
Segment
Utiliteitsbouw

Het door ons gebouwde is een reconstructie van de in 1960 in Rijswijk opgegraven herenboerderij uit de 3e eeuw na Christus. Deze werd destijds in Romeinse stijl gebouwd en kenmerkt zich onder meer door wandschilderingen, een Romeins bad en een verwarmingssysteem.

Ook nu is zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van “oude” materialen, zoals bijvoorbeeld de muren die zijn afgewerkt met leem.

Het Archeologiehuis is door Prinses Máxima feestelijk geopend. In het Archeologiehuis zijn het Romeins Museum, het Provinciaal Archeologisch Centrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland ondergebracht. Het Archeologiehuis toont vele archeologische vondsten uit Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland. De vondsten dateren vanaf 8000 jaar v. Chr. tot aan de 18e eeuw. Op de eerste verdieping worden vele vondsten tentoongesteld middels allerlei “opslagkisten” zodat het idee van een depot ontstaat. Op tafels is de oude historie ook tastbaar zodat de kinderen zelf voor Archeoloog kunnen spelen. Pronkstuk is het Graf van Wassenaar: een massagraf uit de bronstijd. Op de begane grond wordt het leven van alledag uit de Romeinse tijd weergegeven, en middels flat-screens worden filmbeelden getoond.

Het Archeologiehuis is vanaf nu dagelijks geopend.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag