Het Groene Hart Lyceum

Nieuwbouw Groene Hart Lyceum Hazerswoude-Dorp

Het Groene Hart Lyceum

Het betreft de nieuwbouw van een school met 15 leslokalen, een zelfstudieruimte en een aula. De nieuwbouw bestaat uit 2 bouwlagen en is opgebouwd uit een onderwijsgedeelte, een zone met vaklokalen en nevenruimten en een meer transparante zone waarin zich de aula, de personeelsruimtes en de entree bevinden.

Contractvorm
Bouwteam
Schaalgrootte
3.400m²
Opdrachtgever
Scope Scholengroep
Segment
Scholenbouw

De school is opgebouwd met verschillende materialen, zoals metselwerk en hout. De gemetselde westgevel gaat als geknikt vlak over in het dak, de houten noordgevel van de aula en gemetselde oostgevel gaan als geknikte wand naar binnen. Daar waar deze geknikte vlakken samenkomen bevindt zich de entree. Bij de entree wordt de structuur van het gebouw zichtbaar, overzichtelijkheid en veiligheid is een belangrijk item voor de leerlingen.

Gekozen is voor metselwerk met een genuanceerde bruinrode baksteen met een glanzend oppervlak. De houten gevel is gemaakt van Acoya hout, er zijn aluminium kozijnen toegepast. De kopgevel aan zuidzijde is uitgevoerd als een licht demontabele gevel zodat aan de zijde later nog een aantal ruimten toegevoegd kunnen worden. Het onderwijsgedeelte is opgebouwd uit twee leeromgevingen. Op beide verdiepingen zijn zes instructieruimtes gecreëerd rondom een centrale ruimte voor zelfstudie.

De leeromgevingen hebben een flexibele indeling; gevel, binnen-wanden, plafonds, verwarming, ventilatie en verlichting zijn voorbereid op toekomstige veranderingen. De vrije hoogte van 3 meter wordt als zeer aangenaam ervaren. Het schoolgebouw heeft een innovatief installatie-concept met vloerverwarming, warmteterugwinning, mechanische ventilatie met CO2 meting. Deze installatie zorgt dus voor een laag en beheersbaar CO2 gehalte en een beheersbare binnentemperatuur in de zomer. Samen met het lage geluidsniveau in les- en studieruimten ten aanzien van omgevingslawaai maakt dat deze school voldoet aan een perfect binnenmilieu. Dit project is als duurzaam te omschrijven, heeft een flexibele indeling, en de mogelijkheid tot eenvoudige uitbreiding, energiezuinige technische installatie en lage exploitatiekosten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag