De Rank

Nieuwbouw basischool de Rank Alphen aan den Rijn

De Rank

Dit betreft een basisschool met daarin opgenomen een kinderdagverblijf. Op de begane grond bevinden zich 16 leslokalen, het kinderdagverblijf, aula en diverse andere ruimten. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens enkele leslokalen en de sportzaal met de hierbij behorende kleedruimten en wasgelegenheden.

Contractvorm
Aangenomen werk
Schaalgrootte
3.100 m2
Opdrachtgever
Scope Scholengroep
Segment
Scholenbouw

Flexibiliteit is het kernbegrip waarom het draait in deze basisschool. De doelstelling bij het ontwerp was dat de leerkrachten in de toekomst zelf de flexibele systeemwanden kunnen verplaatsen, waardoor kleine of grote groepsruimten, stilteplekken of computerplekken kunnen worden gerealiseerd. Bouwkundig en installatietechnisch zijn de unitruimten volledig geschikt om willekeurig systeemwanden te plaatsen op een grid van 1,2 x 1,2 meter. Het flexibele concept is voorzien van traditionele plafonds deze zouden overspraak  (geluidhinder) tussen lokaalruimten binnen de cluster-ruimte onderling kunnen geven. De plafondplaten zijn daarom extra zwaar uitgevoerd en voorkomen op deze wijze overspraak.

"R.A. van Leeuwen heeft het werk op vakkundige wijze uitgevoerd"

A. Bakker - Scope scholengroep

Gekozen is voor een installatie die automatisch ventilatie en verwarming aanpast voor kleinere of grotere ruimten. Het gebouw is middels een traditioneel bouwsysteem gerealiseerd. Opvallend aan het gebouw zijn de buitengevels. Deze zijn uitgevoerd in klick brick wat het gebouw een aparte hoogwaardige uitstraling geeft. Fraaie vormgeving, mede door de daken bestaande uit twee halfronde schalen, de flexibiliteit van indeling, goede verwarming en ventilatie, de warme kleuren, maakt de bouw van deze school een succes voor alle gebruikers. Behalve de basisschool, is ook Kinderopvang Alphen een gebruiker van dit pand.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag