Scania garage Alphen aan den Rijn

Nieuwbouw Scania garage Alphen aan den Rijn

Scania garage

Dit project betreft de nieuwbouw van een automobielbedrijf ten behoeve van vrachtwagens (Scania). Het pand bestaat uit een grote werkplaats, magazijnen, wasplaats en kantoren. De kantoren zijn deels voor eigen gebruik en een deel van de kantoren wordt verhuurd.

Contractvorm
Bouwteam
Schaalgrootte
4.300m²
Opdrachtgever
Automobielbedrijf Kempeneers
Segment
Utiliteitsbouw

Het is gelegen aan de schans II te Alphen aan den Rijn op een zichtlocatie. Kenmerkend aan het pand is dat de kantoren als het ware boven de rest van het gebouw zweven. Daarnaast vindt het parkeren voor het personeel, en van de te verhuren kantoren plaats op het dak van de werkplaats. Aangezien de werkplaats is ingericht voor het plegen van onderhoud aan vrachtwagens is ervoor gekozen dat de vrachtwagen als het ware door het pand heen rijden. Ze rijden aan de linkerzijkant de werkplaats in en rijden er na het onderhoud er aan de rechterzijde weer uit.

Het pand bestaat uit een staalconstructie met zowel gemetselde als stalen gevels. De kantoorlaag die boven het pand zweeft heeft een gevel die bestaat uit aluminium cassettes. De begane grondvloer is een in het werk gestorte vloer voorzien van de nodige smeerputten en andere voor het bedrijf benodigde zaken. De vloeren zijn vloeistofdicht uitgevoerd De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in een kanaalplaatvloer. Het parkeerdak is uitgevoerd in het systeem van Zoontjes beton. De terreininrichting hebben wij ook verzorgd, deze bestaat in hoofdzaak uit betonnen klinkers.

Ten aanzien van de installaties viel het loodgieterswerk onder onze opdracht. De overige installaties zijn door ons gecoördineerd. Daarnaast zijn tijdens de bouw ook diverse zaken t.b.v. inrichting van de werkplaats zoals bruggen etc. door ons gecoördineerd.

Onze rol in dit project
Dit project betrof een turnkey project. Wij hebben dit project ontwikkeld in nauw overleg tussen opdrachtgever en zijn vertegenwoordiger. Wij als hoofdaannemer waren verantwoordelijk voor de architect, constructeur, realisatie van onze bouwopdracht en de coördinatie over derden.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag