Kwarteel Culemborg

24 appartementen Culemborg

Vanuit een vriendengroep die samen nadacht over wonen en ouder worden, is Het Kwarteel ontstaan. De groep wilde samen een project opzetten waarbij gezelligheid en gezamenlijke activiteiten en vrienden in de buurt om later niet alleen te staan, belangrijke uitgangspunten waren. De OV-locatie werd centraal in Nederland gezocht en gevonden in Culemborg, in de duurzaam opgezette wijk EVA Lanxmeer.

Contractvorm
Bouwteam
Schaalgrootte
24 appartementen
Opdrachtgever
Vereniging Woongroep het Kwarteel
Segment
Projectarchief

Sociaal isolement wordt tegengehouden door een goed contact met de buren te bevorderen. Nabuurschap is daarbij het uitgangspunt. Een goede verstandshouding met de groep is steeds een vereiste gebleken om mee te mogen doen. Een uitgebreide kennismaking draagt daaraan bij. Iedere bewoner heeft een medebewoner als maatje die voor hem of haar zorgt wanneer er onverhoopt iets mocht gebeuren.

Het Kwarteel is opgetrokken in houtskeletbouw in drie woonlagen. Het geheel bestaat uit twee vleugels, verbonden door het gemeenschappelijk deel van het gebouw. De vleugels bevatten 11 en 13 woningen.

Een speciale werkgroep heeft de binnenplaats en de tuin ontworpen. De binnentuin bestaat uit een web van wandelpaadjes, bloementuinen en een terras waar iedere woning vrij uitzicht op heeft. De zeer ruime appartementen bevatten drie kamers, een open keuken, hal, badkamer en berging. De woningen op de begane grond hebben een kleine tuin grenzend aan de gemeenschappelijke tuin. Appartementen op de verdiepingen hebben een balkon of terras en liggen aan een galerij. Via trappen en een lift zijn de verdiepingen bereikbaar. Naast de tuin zijn er in het gebouw zelf gemeenschappelijke ruimtes opgenomen. De grootste ruimte, het Rondeel, doet dienst als een verlengstuk van de huiskamer om elkaar te ontmoeten. Maar hier kunnen ook privé-feestjes worden gehouden. Op de eerste verdieping van het gebouw is een wasserette opgenomen. Een verdieping hoger is een gemeenschappelijke logeerkamer met badkamer.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag