Prins Hendrikstraat

7 appartementen Prins Hendrikstraat

De appartementen zijn gelegen aan de oever van de Rijn, op een bijna vierkant perceel. Om het grondoppervlak optimaal te benutten, is ervoor gekozen om de appartementen te verdelen over twee verschillende volumes. Ze staan ten opzichte van elkaar met een opvallende hoekverdraaiing waardoor een zeer boeiende tussenruimte ontstaat. Dankzij deze hoekverdraaiing wordt eveneens de bocht in de weg geaccentueerd, is de daglichttoetreding optimaal voor beide gebouwen en is het mogelijk om via een zijgevel de ondergrondse parkeergarage te ontsluiten.

Contractvorm
Eigen ontwikkeling
Schaalgrootte
7 appartementen
Opdrachtgever
N.v.t.
Segment
Woningbouw

Om vanuit de straat het zicht op de Oude Rijn optimaal te houden, is het linker volume zo slank mogelijk gehouden en is het grotere rechter volume opgetild en geplaatst op een onderbouw met een gebogen gevel zonder belemmerende hoeken. Een volledig transparante verbinding ten behoeve van de centrale ontsluiting koppelt beide gebouwen.

Desondanks hebben beide blokken een eigen identiteit, het slanke linker blok is t.o.v. het rechthoekige rechter blok achter een geperforeerde schijf geplaatst en beide gebouwen zijn individueel afgewerkt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.

Vrijblijvende afspraak Mail uw vraag